keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Dieetit vaihtoon!

Kaikki varmaankin tietävät sarjan Dieetit vaihtoon! -sarjan. Minä olen ihan koukussa siihen! Vaikkakin pakko on myöntää, että ohjelma on aika moraaliton. Mielestäni ylipainoisia syyllistetään oikein olan takaa ja laihoja vain varovasti silitellään. Ja vaikka tarkoituksena on herättää vastaparit syömään järkevästi, inhottaa sellainen ruuan tuhlaus: kaikki sekoittuvat oksettavaksi mömmöksi putkeen eikä ruokaa voi käyttää enää.


Vertaan itseäni joka kerta laihempaan osapuoleen, mietin miltä minun putkeni näyttäisi. Myös syömishäiriöisten koettelemusten seuraaminen on viihdyttävää ja opettavaistakin, silloin huomaan ettei minun elämäni edes pyöri ruuan ympärillä ja olen vain tällainen wannabe-anailija... Jossain määrin masentavaa, mutta toisaalta saan jokaisen jakson jälkeen lisää motivaatiota tulla kroppaihanteeni kaltaiseksi.

Ohjelma siis sisältää myös suuren määrän reverseä. Tunnen kuvotuksta ja sääliä, kun ruutuun pamahtaa sairaanloisen ylipainoisia ihmisiä pesemässä itseään ihopoimujen välistä, tai niitä jotka eivät voi enää itse liikkua ja joita hoitajat joutuvat kääntämään  sängyissään kahdesti päivässä kuin jotakin kyljystä grillissä. Jos minä olisin niin lihava, varmaan tappaisin itseni.

Laiheliini naiset eivät herätä minussa samanlaista kauhistelun halua kuin laihat miehet, mutta lihavat aina vähän järkyttävät, olipa henkilö kumpaa sukupuolta tahansa. Toivottavasti en saa nyt kamalasti paskaa niskaani tästä, anteeksi kaikenkokoiset oliot.


En pidä tästä tosiseikasta itsessäni, sillä lihavuus ei tee ihmisestä sen huonompaa, mutta toisaalta yksi eniten käyttämistäni haukkumasanoista on "vitun läski". Onkohan sana noussut käyttööni vain itseparjauksen vuoksi, vai onko ympäristöllä ollut taas näppinsä pelissä?

 En voi olla tunnustamatta tässä, että kaveriporukkamme yleisimpiin puheenaiheisiin kuuluu "Se ja se on taas lihonut/laihtunut" tai "Voi vittu, MeNaisissa oli niin ärsyttävä juttu eräästä ylipainoisesta ihmisestä, miksei se tee jotain painolleen?". Mikä meitä oikein vaivaa? Painiskelemme itse samankaltaisten asioiden kanssa ja tiedämme, miltä tuntuu kun itseinho valtaa mielen eikä voi lähteä ulos kämpästä, koska näyttää niin ällöttävältä, mutta silti asioilla mässäily ja toisten parjaaminen vaan jatkuu.

Dieetit vaihtoon! -ohjelmassa myös metsästetään täydellistä vartaloa, keinoja kaihtamatta. Kenellä tavallisella tallaajalla on oikeasti varaa mennä jumalattoman kalliisiin hoitoihin, joita kaiken lisäksi tarvitaan kymmeniä kertoja ennen kuin se sentti katoaa kupeilta? Yleensähän vielä tohtori määrää noudattamaan tietynlaista ruokavalioa, jotta tulokset olisivat mahdollisimman hyviä. Huijausta, sanon minä.

Oletteko te katsoneet kyseistä ohjelmaa? Olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti